Technologie Thuis Nu!

Een virtuele dokter op bezoek. Een apparaat in de wc dat de ontlasting doormeet en direct de gegevens doorstuurt. Zodat de optimale dosering medicijnen in het eten van vanavond komt. Voorbeelden van technologische oplossingen waardoor ouderen en mensen met een fysieke of cognitieve beperking langer zelfstandig thuis kunnen wonen.

Het project Technologie thuis nu! werkt eraan.

Het project doet praktijkgericht onderzoek, kennisoverdacht en scholing. Zodat uiteindelijk de druk op de capaciteit van het zorgaanbod vermindert, en de doelgroep een betere kwaliteit van leven heeft. In het project wisselen de gezondheidszorg en de installatiebranche - van technische (hulp)middelen – kennis uit. Doel daarvan is in de (thuis)zorg te kunnen profiteren van allerlei technologische innovaties.

 

Proeftuin

Deze worden in een miniwoonwijk in Woerden in de praktijk getoetst en geëvalueerd. Deze proeftuin maakt het mogelijk de technologische mogelijkheden op realiteit en realiseerbaarheid te onderzoeken.

 

Meer informatie

Het Lectoraat Technologie voor Zorginnovaties is vanuit de HU het contact voor Technologie thuis nu! E-mail: secretariaatlectoraatfg@hu.nl.