Flexibele deeltijdopleiding

De flexibele deeltijdopleiding van de HU Pabo is er vanaf dit studiejaar voor alle deeltijdstudenten. Zowel studenten met een universitaire en HBO achtergrond als wel de MBO studenten kunnen flexibel studeren. Het voorziet in een behoefte gezien het aantal inschrijvingen en daar zijn we natuurlijk heel blij mee. De opleiding kent een V- richting. Daarin studeren studenten die waarschijnlijk (veel) sneller dan de nominale vier jaar gaan afstuderen. Verder is er een R- richting. Hierin zitten studenten met een MBO achtergrond. De verwachting is dat deze studenten meer tijd nodig hebben om de opleiding af te ronden dan de V-richting. Met de invoering van de flexibele deeltijdopleiding komt de VO en DAV opleiding te vervallen. Uiteraard worden studenten die nog in deze varianten studeren in de gelegenheid gesteld de studie af te ronden.

Voor u als school is het van belang om in gesprek te blijven met deze studenten over de studievoortgang. Goed zicht hebben waar een student is in de opleiding zorgt voor een begeleiding op maat.

Hieronder vindt u een aantal documenten over deze opleiding. Als er een flexibele deeltijdstudent bij u op school aanwezig is dan adviseren wij u om in ieder geval de verantwoording, curriculum A4, de leeruitkomsten en de beroepsproducten van de fase waarin de student studeert, door te nemen. Mochten er vragen zijn over deze opleiding stel deze dan aan de instituutsopleider van je school.