Praktijkbureau Small Business en Retail Management

Aanpakken! Dat is waar Small Business en Retail Management voor staat. Je kunt er niet omheen: een echte ondernemer heeft geen 9 tot 5 mentaliteit en dus verwachten we ook méér van onze studenten. Out-of-the box denken met een opleiding die bewust kiest voor een vernieuwende onderwijsinrichting waarbij de nadruk ligt op zelfontwikkeling, reflectie en daarmee het ontwikkelen van de ware ondernemersmentaliteit.

Als ondernemer heeft u waarschijnlijk veel creatieve plannen en ideeën maar soms geen tijd om ze uit te werken. In dat geval kan een student van de opleiding Small Business en Retail Management (SBRM) van Hogeschool Utrecht u werk uit handen nemen.
Na het eerste jaar van de studie moeten studenten verschillende projecten in bedrijven uitvoeren. Hiermee tonen ze aan dat ze competenter zijn geworden. Omdat  ze ondernemer willen worden, moeten ze deze projecten in principe zelf verwerven. Eén van de kanalen die ze kunnen gebruiken is onze vacaturesite waar verzoeken van bedrijven op geplaatst worden. De studenten moeten zelf op de verzoeken  reageren. Ze nemen rechtstreeks contact op met het bedrijf. U, als opdrachtgever, filtert de goede student(en) eruit.
Vervolgens maakt de student een projectvoorstel dat door  onder andere de opleiding goedgekeurd moet worden ( bijvoorbeeld voldoende niveau, haalbaar). Vanuit de opleiding wordt er een begeleider toegewezen. De student is voor u als een soort adviseur werkzaam. De school heeft geen rechtstreeks contact met u, behalve als er problemen mochten zijn.
De studentverdiept zich tijdens de studie in een aantal vakgebieden. U kunt voor uw vraagstuk een keuze maken uit de volgende vakgebieden: Innovatie, productontwikkeling en het ondernemingsplan;

• marktonderzoek;
  • strategisch marketingbeleid;
  • projectmanagement en planning;
  • trends in de externe omgeving;
  • leidinggeven;
  • bedrijfsprocessen;
  • informatieverzorging;
  • financiën en fiscale risico’s;
  • multidisciplinair werken en communicatie.

Uw vraagstuk wordt door de student uitgewerkt tot een project. Deze opdracht kan meerdere vakgebieden beslaan en in looptijd variëren van een paar weken tot een aantal maanden. De projectvorm zorgt er verder voor dat uw opdracht projectmatig en professioneel uitgevoerd wordt. Dit zorgt voor een beter eindresultaat en maakt de vooruitgang voor u een stuk inzichtelijker.