Meest gestelde vragen

Wat is een redelijke vergoeding?

De kwestie van vergoedingen is een zaak van opdrachtgever en student: de Hogeschool staat daar buiten. Toch vragen opdrachtgevers regelmatig naar de vergoedingsregeling, vandaar de volgende opmerkingen.

  • Het is redelijk om ervan uit te gaan dat de opdrachtgever de onkosten vergoedt, die de student in verband met zijn praktijkperiode maakt, zoals reis- en verblijfskosten.
  • Aangezien veel studenten genoodzaakt zijn hun parttime werk op te schorten gedurende de praktijkperiode, is een maandelijkse vergoeding redelijk.
  • Organisaties verstrekken gemiddeld 300 tot 500 euro netto voor een stage per maand.
  • De "bonus" komt steeds meer in zwang. Bij interessante resultaten kan een opdrachtgever aan het einde van de praktijkperiode een bepaalde bonus geven als geste. Dat aan een praktijkperiode het profijtbeginsel vastzit, zowel voor de opdrachtgever als voor de student, is een prima zaak.

Hoeveel kost het om een stagevacature te plaatsen?

Niets, het laten plaatsten van een stageaanbod op de interne stagevacaturesite gebeurt geheel gratis.

Wie kan mijn stagevacature bekijken?

Alleen studenten en medewerkers van de Faculteit Economie & Management kunnen middels een inlogprocedure de stagevacaturesite bekijken.

Hoelang blijft mijn stagevacature zichtbaar op de stagevacaturesite?

Op het digitale aanbiedingsformulier kunt u de datum aangeven tot wanneer de vacature zichtbaar dient te blijven. Middels een e-mail kunt u aangeven dat de vacature vervult of verlopen is. We halen hem dan van de vacaturesite.