Meestgestelde vragen

Wat is een redelijke vergoeding?

  • De kwestie van vergoedingen is een zaak van opdrachtgever en student: de hogeschool staat daar buiten. Toch vragen opdrachtgevers regelmatig naar de vergoedingsregeling bij praktijkperiodes, vandaar de volgende opmerkingen.
  • Het is redelijk om ervan uit te gaan dat de opdrachtgever de onkosten vergoedt, die de student in verband met zijn praktijkperiode maakt, zoals reis- en verblijfskosten.
  • Aangezien veel studenten genoodzaakt zijn hun parttime werk op te schorten gedurende de praktijkperiode, lijkt een maandelijkse vergoeding een redelijke vraag. 
  • Organisaties verstrekken gemiddeld 300 tot 500 euro netto voor een stage per maand. De minimale vergoeding bij een arbeidsovereenkomst (duaal traject) is het minimum jeugdloon. 
  • De "bonus" komt steeds meer in zwang. Bij interessante resultaten kan een opdrachtgever aan het einde van de praktijkperiode een bepaalde bonus geven als geste. Dat aan een praktijkperiode het profijtbeginsel vastzit, zowel voor de opdrachtgever als voor de student, is een prima zaak.

Hoeveel kost het om een stagevacature te plaatsen?

Het plaatsen van een stagevacature is geheel gratis.

Wie kunnen de vacatures inzien?

Studenten, praktijkbureau, coördinatoren IO-er en/of de SLB-er kunnen de vacatures inzien.

Hoelang blijven vacatures bestaan of kan ik ze echt verwijderen?

Dit is afhankelijk van de ingevoerde einddatum van de vacature. Door een vacature inactief te maken verplaatst deze naar de achtergrond. D.m.v. de filteropties zijn deze weer naar de voorgrond te halen en te activeren en/of te bewerken naar een nieuwe vacature

Ik krijg een foutmelding als ik vacature wil bewerken

Sessie opnieuw openen in een andere browser.