Meestgestelde vragen

Wat is een redelijke vergoeding?

  • De kwestie van vergoedingen is een zaak van opdrachtgever en student: de hogeschool staat daar buiten. Toch vragen opdrachtgevers regelmatig naar de vergoedingsregeling bij praktijkperiodes, vandaar de volgende opmerkingen.
  • Het is redelijk om ervan uit te gaan dat de opdrachtgever de onkosten vergoedt, die de student in verband met zijn praktijkperiode maakt, zoals reis- en verblijfskosten.
  • Aangezien veel studenten genoodzaakt zijn hun parttime werk op te schorten gedurende de praktijkperiode, lijkt een maandelijkse vergoeding een redelijke vraag. 
  • Organisaties verstrekken gemiddeld 300 tot 500 euro netto voor een stage per maand. De minimale vergoeding bij een arbeidsovereenkomst (duaal traject) is het minimum jeugdloon. 
  • De "bonus" komt steeds meer in zwang. Bij interessante resultaten kan een opdrachtgever aan het einde van de praktijkperiode een bepaalde bonus geven als geste. Dat aan een praktijkperiode het profijtbeginsel vastzit, zowel voor de opdrachtgever als voor de student, is een prima zaak.

Hoeveel kost het om een stagevacature te plaatsen?

Niets, het laten plaatsten van een stageaanbod op de interne stagevacaturesite gebeurt geheel gratis.

Wie kan mijn stagevacature bekijken?

Alleen studenten en medewerkers van Economie en Management kunnen middels een inlogprocedure de stagevacaturesite bekijken.

Hoelang blijft mijn stagevacature zichtbaar op de stagevacaturesite?

Op het digitale aanbiedingsformulier kunt u de datum aangeven tot wa nneer de vacature zichtbaar dient te blijven. Als u op het aanbiedingsformulier geen verloopdatum invult blijft de stagevacature, zonder nader tegenbericht, tot 3 maanden na plaatsing zichtbaar.

De stageplaats die ik wil aanbieden is meerdere keren per jaar beschikbaar. Moet ik steeds een nieuw aanbiedingsformulier invullen?

Wanneer hetzelfde stageaanbod meerdere keren per jaar beschikbaar is, kan deze ook als doorlopend aanbod geplaatst worden op de digitale stagevacaturesite. Al naar gelang uw wensen kan het aanbod continue zichtbaar blijven in het overzicht, of tijdelijk "off line" gezet worden.