Onderzoek en kennisontwikkeling - Centrum voor Communicatie & Journalistiek

Opleidingen in communicatie en journalistiek, trajecten; Centrum voor Communicatie & Journalistiek (CCJ) is al meer dan vijftien jaar de post-hbo-opleider van Hogeschool Utrecht, Faculteit Communicatie & Journalistiek (FCJ).

Het kenniscentrum van de faculteit is dé plek waar de uitwisseling van actuele kennis centraal staat. De eigenwijze kracht van onze docenten en de leergierigheid van de cursisten vormen de basis. We bieden scholing met karakter: goed, leuk en no-nonsense in een professionele omgeving met zowel docenten als deelnemers van niveau.

Kenniscentrum Communicatie & Journalistiek

Het Kenniscentrum Communicatie & Journalistiek is opgericht om zich met deskundig onderzoek en innovatieve experimenten binnen en tussen de drie vakgebieden te profileren. Het kenniscentrum vernieuwt het curriculum,professionaliseert docenten en zorgt voor de versterking van onderzoek en kennisontwikkeling.

Breed en specialistisch, op niveau

Communicatie, journalistiek en nieuwe media. Het aanbod van CCJ beslaat een breed en uniek vakgebied. Daarbinnen is er een ruime keus in basale vaardigheden zoals Informatief Schrijven of de Introductiecursus Journalistiek en een nog veel ruimere keus in diverse specialistische vaardigheden als Interviewtechnieken, Camerajournalistiek, Mediatraining of Effectief Communiceren. Alle cursussen van CCJ hebben een hoog niveau. Zowel de inhoud, de docenten als de cursisten. Voor de meeste cursussen is minimaal hbo-niveau verplicht. Voor enkele specialistische cursussen worden aanvullende eisen gesteld. In deze gevallen vindt selectie plaats op basis van bijvoorbeeld het cv, zodat een hoog niveau van de medecursisten gegarandeerd is.

Deskundig en praktijkgericht

CCJ biedt opleidingen waarin de kennis van vele externe en interne deskundigen is gebundeld met de ervaring van eersteklas professionals. Docenten en trainers van CCJ werken in de communicatieve of journalistieke beroepspraktijk, geven les op de FCJ of werken als onderzoeker binnen een van de lectoraten. Dat levert een omvangrijke deskundigheid op het gebied van communicatie, journalistiek en nieuwe media op.

CCJ: De kracht van het woord

Geschreven, gesproken, op de buis of internet, als voorlichter of journalist; bij CCJ gaat het om het woord. Het woord dat essentieel is voor het overdragen van informatie. Bij CCJ leert u meer over de kracht van het woord. In alle denkbare vormen.