Samenwerken met HU Amersfoort

HU Amersfoort zet met haar gebouw een duidelijke stempel op de ‘Amersfoortse skyline’. Wie de stad in- of uitrijdt via de Amsterdamsestraatweg of met de trein, kan het markante nieuwe gebouw niet missen.

HU Amersfoort wil niet alleen met haar gebouw, maar ook op het gebied van samenwerking en kennisdeling een grote rol spelen in het ondernemerschap van de stad. Onze onderwijsinstelling gaat samenwerken met de stad Amersfoort en met bedrijven, organisaties en instellingen in de regio. Amersfoort wil zich als kennisstad profileren, en is dus blij met de groeiende  studentenpopulatie die HU Amersfoort meebrengt.

De gemeente Amersfoort heeft een reeks stimulerende activiteiten voor ondernemers gepland. Bijvoorbeeld een roadshow, een gemeentelijk loket voor zzp’ers en huisvestingfaciliteiten voor startende ondernemers in de creatieve industrie direct achter het nieuwe gebouw.

Wij sluiten aan bij die stimulans vanuit de gemeente. Ondernemerschap loopt als een rode draad door onze opleidingen en wordt ook fysiek zichtbaar in ons gebouw. HU Amersfoort ondersteunt bijvoorbeeld de komst van een loket van AmersfoortInc. Naar het voorbeeld van UtrechtInc. richten we een platform in, dat startende innovatieve bedrijven op weg helpt. Binnen dit platform komen kennisinstellingen, overheden en midden- en kleinbedrijf bijeen. In Utrecht is dat heel succesvol en nu willen we ook in Amersfoort die netwerk- en coachingfunctie voor deze regio op ons nemen. Daarnaast willen we voor onze Amersfoortse studenten samenwerking stimuleren bij regionale projecten voor bedrijven en instellingen. Binnen een centraal projectenbureau komen vraag en aanbod bij elkaar. 

HU Amersfoort werkt al nauw samen met diverse bedrijven en instellingen in Amersfoort. Hieronder enkele voorbeelden.

Discover! Amersfoort

Discover! is een verzamelgebouw voor zelfstandig ondernemers in de creatieve sector. Het pand ligt direct naast het nieuwe gebouw van HU Amersfoort en de contacten waren dan ook snel gelegd. Discover!, één van de nieuwbouwprojecten op het Oliemolenkwartier, bevindt zich in de laatste fase voor definitieve realisatie. Het markante gebouw is tot in detail uitgewerkt en een grote groep huurders staat te popelen om zijn intrek te nemen. Naast Hogeschool Utrecht participeren ook de gemeente Amersfoort en provincie Utrecht in Discover! Meer informatie is te vinden op de website van Discover!

Scholen in de Kunst

Scholen in de Kunst organiseert cursussen, projecten en voorstellingen op het gebied van beeldende kunst, dans, muziek en theater voor kinderen en volwassenen. Zo krijgt iedereen de mogelijkheid om kunst in al haar vormen te beleven. De huidige locaties Muurhuizen en Koningsstraat verhuizen binnenkort naar het Eemplein. Informatie over Scholen in de Kunst is te vinden op de website.

ZZP BV

Amersfoort is een stad met een groot aantal zelfstandigen zonder personeel (ZZP’ers):  minstens 4.500. Samen vertegenwoordigen zij een enorm economisch potentieel. Met het project ZZP BV wil de gemeente Amersfoort hen ondersteunen bij hun bedrijfsvoering en de verdere ontwikkeling van hun onderneming, om zo de economische slagkracht van de stad verder te versterken. Het project geldt als landelijk voorbeeldproject voor het stimuleren van de regionale economie en loopt tot 2012. Kijk voor meer informatie op de website van ZZP BV.

Gemeente Amersfoort

Een sterke economie is nodig voor bedrijven en belangrijk voor het welzijn van mensen. De gemeente wil een sterke regio Amersfoort waar mensen prettig wonen, werken en recreëren, waar verantwoord ondernemerschap kan bloeien, het milieu wordt gerespecteerd en de economie tegen een stootje kan in economisch moeilijker tijden. Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Amersfoort.

AmersfoortInc. – momenteel in ontwikkeling

Innovatie vraagt kennis over nieuwe mogelijkheden en creativiteit om het nieuwe of unieke te doen. AmersfoortInc wordt, in navolging van het succesvolle UtrechtInc op de Uithof, een ‘incubator’ waar jonge, ambitieuze ondernemers begeleiding krijgen en waar starters huisvesting wordt aangeboden. AmersfoortInc is het toekomstige centrum voor ondernemerschap en innovatie van de regio.

StarterspasPartner van de Kamer van Koophandel

De StartersPas is een kennisnetwerk voor starters én voor partners van de Kamer van Koophandel. HU Amersfoort, in de vorm van de studie Small Business en Retail Management, kan als partner een belangrijke bijdrage leveren aan het succes van starters en participeert daarom in dit traject. Beginnende bedrijven kunnen onze studenten om advies vragen bij het starten van een bedrijf. Een goede voorbereiding en een uitgebreid netwerk bepalen namelijk mede het succes van de onderneming. Dit betekent de juiste vragen stellen, de juiste antwoorden krijgen en interessante mensen ontmoeten. HU Amersfoort helpt nieuwe bedrijfjes graag bij dit proces. Meer informatie? Bezoek de website.