Samenwerken met HU Amersfoort

HU Amersfoort zet met haar gebouw een duidelijke stempel op de ‘Amersfoortse skyline’. Wie de stad in- of uitrijdt via de Amsterdamsestraatweg of met de trein, kan het markante nieuwe gebouw niet missen.

Ondernemerschap

Ondernemerschap loopt als een rode draad door onze opleidingen. HU Amersfoort herbergt zelfs een van de meest ondernemende opleidingen in Nederland: Ondernemerschap & Retail Management.
Op hun Ondernemersplein ontmoeten Amersfoortse ondernemers de innovatieve en ondernemende ondernemers van de toekomst. In inspiratiesessies dagen ze elkaar ook uit. Kleine én grote ondernemers uit Amersfoort zijn welkom om aan te schuiven!

Interesse? Neem dan contact op met Irene Wagenaar, irene.wagenaar@hu.nl of 06 387 623 72.

Onderwijsontwikkeling : Associate Degrees

In nauwe samenwerking met het mbo en het werkveld ontwikkelt Hogeschool Utrecht in Amersfoort Associate degrees (Ad’s). Deze tweejarige hbo-opleidingen vormen een mooie opstap naar werk, maar ook naar instroom in de aangrenzende bachelor. Voor steeds meer mbo-ers en havisten is die Ad route een welkom alternatief op een vierjarige hbo-opleiding.  Voor veel werkgevers ook trouwens, want die hebben nu vacatures uitstaan op het niveau tussen mbo en hbo bachelor,die maar niet vervuld raken.

Met Ad’s sluiten we heel dicht op die behoeften aan en kunnen praktijkgerichte studenten met een volwaardig Hbo Ad diploma snel aan de slag. Per 1 september 2018 is de Ad Eventmanager gestart met ruim honderd studenten op De Nieuwe Poort 21 in Amersfoort. Ondertussen ontwikkelt HU in samenwerking met de beroepspraktijk nieuwe Associate Degrees. Onder andere op het gebied van logistiek en ICT. Kijk voor ons aanbod in Associate degree, bachelors en masters op: www.hu.nl

Wil je in co-creatie met Hogeschool Utrecht een Ad ontwikkelen? Neem dan contact op met Marnix van den Berg via: associatedegree@hu.nl of 06 – 143 73 881.

Hier komt alles samen

Meerdere opleidingen op de HU Amersfoort werken nauw samen met de bedrijven in de regio; en niet alleen in de vorm van een meewerk- of afstudeerstage. Zo zijn de studenten van de opleiding Facility Management elk jaar een half jaar bezig met het ontwikkelen van een concept en de realisatie van een evenement voor verschillende bedrijven, zoals Project koppelpoort.

Ook dit jaar zullen studententeams evenementen organiseren voor opdrachtgevers uit de praktijk. Opdrachtgevers van 2018-2019 zijn onder meer: BHG, Edukans, Hola Press, Scoren in de Wijk, de Scream Academy en Parkmanagement De Wetering-Haarrijn. Ook lossen oudejaars studenten diverse concrete huisvestingsvraagstukken voor bedrijven op en presenteren deze adviezen op de bedrijfslocatie. Voorbeelden van opdrachtgevers zijn hier: Veiligheidsregio Haagladen, Cultureel centrum Laren en een uitgeverij.

Ook een huisvestingvraagstuk, een uitdaging op facilitair management of wil je een concept en realisatie voor een evenement? Neem voor de mogelijkheden contact op met: Bart Vos via bart.vos@hu.nl of 06 42 60 54 76.

Vanuit Pedagogiek lopen er meerdere projecten in de wijken en scholen van Amersfoort.

We hebben ook studenten die tijdens hun opleiding een eigen bedrijf starten:

Mooie resultaten voor de wereld van vandaag én morgen. Onderwijs, onderzoek, beroepspraktijk: bij Hogeschool Utrecht komt het allemaal samen.

Uit onverwachte samenwerkingen komen onverwachte, innovatieve oplossingen. Hiermee weten we doorbraken te realiseren en hebben we direct impact in onze regio - en ver daarbuiten. Want de problemen die wij hier aangaan, zijn wereldwijd relevant. Samen kunnen we vraagstukken vanuit meerdere invalshoeken bekijken en vinden we innovatieve oplossingen met impact voor de stad van morgen.

Impact

Door samen te werken, verhogen we de impact van ons onderwijs en onderzoek. Hoe groot die impact is? De HU heeft een economische impactanalyse laten uitvoeren, die dat laat zien.

U bent van harte welkom

Bekijk de locatiepagina voor de bereikbaarheidsinformatie.