SAUNAC helpt steden in Azië te verduurzamen

18-05-2017

Onlangs is het internationale project Sustainability Alliance of Urban Networks in Asian Cities (SAUNAC) van start gegaan tijdens een conferentie in Hanoi, Vietnam. Het project is een samenwerking tussen hoger onderwijsinstellingen, waaronder de HU, bedrijven en overheidsinstanties uit verschillende landen. SAUNAC heeft als doel om het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van oplossingen te versnellen voor duurzaamheidsvraagstukken die spelen in Aziatische steden.

Dit moet worden bereikt door samenwerking te bevorderen tussen Vietnamese en Europese hogeronderwijsinstellingen en de andere betrokken instellingen. Er wordt onder andere een onderwijsmodule ontwikkelt, waarvan delen openbaar worden gesteld zodat SAUNAC een grote impact kan hebben in de regio. Onderwijsinnovatie heeft een belangrijke plek binnen het project. Er worden innovatieve onderwijsmethoden uitgewisseld, zoals blended learning, flipped classroom en nieuwe ICT-hulpmiddelen.

SAUNAC is een ERASMUS+ capacity building project en bouwt voort op het CARPE-project ESSENCE. Er is gekozen voor Vietnam omdat CARPE-partner Turku University of Applied Science daar al regelmatig projecten heeft uitgevoerd en goede ervaring met samenwerking heeft. Daarnaast is in Vietnam een sterke noodzaak om de verduurzaming van steden te versnellen.

Op dit moment woont 45% van de bevolking in steden en dat percentage groeit snel. Dat heeft een negatieve impact op de kwaliteit van leven. De Vietnamese overheid heeft zich ten doel gesteld om onder andere uitlaatgassen terug te brengen en over te schakelen naar duurzame energiebronnen. SAUNAC helpt partnerinstellingen in Vietnam hierbij.

Ben je geïnteresseerd in het project? Neem dan contact op met Martijn Rietbergen.

Lees het eerder verschenen nieuwsbericht: CARPE ontwikkelt onderwijs voor Vietnamese universiteiten.

Logo CARPE  SAUNAC logo