• studenten werken op Daltonlaan

Studenten in de praktijk aan de slag met Treasury

09-01-2017

Onafhankelijk denken, kordaat optreden én verschillende expertises. Dat zijn de kwalificaties van een goed treasury-team. Die conclusie trekt financieel-managment.nl op basis van een project dat Hogeschool Utrecht en ILFA Treasury Support hebben uitgevoerd. Een treasury-team houdt zich binnen ondernemingen bezig met de beheersing van financiële posities en de aan deze posities verbonden kosten en risico's. “Van een treasurer wordt verwacht dat hij zelfstandig een visie blijft geven.”

• Opening Bewegingslab

Bewegingslab Hogeschool Utrecht geopend

14-12-2016

Op 13 december is het Bewegingslab Human Movement & Adaptation geopend bij het Instituut voor Bewegingsstudies van Hogeschool Utrecht. In het lab staat nieuwe apparatuur waarmee studenten, onderzoekers en docenten onderzoek doen naar hoe mensen met een ziekte of aandoening bewegen, en hoe dat de kwaliteit van leven beïnvloedt.

• Ondertekening van de overeenkomst tussen HBO-ICT en Rabobank

Succesvolle samenwerking tussen HBO-ICT en Rabobank voortgezet

08-12-2016

De opleiding HBO-ICT van Hogeschool Utrecht werkt al een paar jaar samen met de Rabobank op het gebied van onder meer stageplaatsen en projectopdrachten. Die samenwerking bevalt beide partijen zo goed dat hij nu wordt voortgezet. “Een samenwerking met meerwaarde voor beide partijen”, zei Stella Kuin, directeur van het Instituut voor ICT, bij de ondertekening van de nieuwe overeenkomst.

• De app HOES

Campagne HOES afgesloten met livestream

02-12-2016

Maak veilig vrijen bespreekbaar onder studenten in Utrecht. Met die opdracht van de Gemeente Utrecht ging een groepje HU-studenten een jaar geleden aan de slag. Ze ontwikkelden de campagne ‘HOES’, met onder andere een game waarmee je SOA’s moet verslaan. De campagne is onlangs afgesloten met een livestream-event op Facebook en YouTube. “HOES is een prachtig voorbeeld van het onderwijs van de toekomst waarin studenten samenwerken in multidisciplinaire teams aan echte vraagstukken uit de praktijk”, zegt docent Caroline Maessen.

• De 3D-modellen worden getest

Studenten ontwikkelen 3D-modellen voor blinde leerlingen

16-11-2016

Studenten van Hogeschool Utrecht hebben in samenwerking met de Stichting Accessibility 3D-modellen ontwikkeld, waarmee onderwerpen op een andere manier dan via spraak kunnen worden uitgelegd aan visueel beperkte leerlingen in het basisonderwijs.