• HU opent met Energylab duurzame energieproeftuin

16-03-2017

Hogeschool Utrecht heeft de deuren geopend van het nieuwe Energylab. Wat techniekstudenten aan theorie leren over duurzame oplossingen voor woningen, passen ze in deze proeftuin in de praktijk toe.

• medische 3D printkop

Studenten ontwerpen printkop voor 'orgaanprinter'

09-03-2017

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) ontwikkelt een 3D medical printer, een apparaat dat organen moet gaan printen. Studenten van Hogeschool Utrecht (HU) droegen een steentje bij en ontwierpen een printkop.

• Utrecht

Utrechtse regio opnieuw in top van Europa's meest concurrerende regio's

28-02-2017

De Utrechtse regio staat opnieuw in de absolute top van de meest concurrerende regio’s in Europa. Volgens de Europese Commissie (EC) staat Utrecht op de gedeelde tweede plaats, na Londen, en scoort beter dan regio’s als Parijs en Frankfurt. De index is tot stand gekomen op basis van meer dan zeventig indicatoren. Deze hebben betrekking op onderwerpen zoals innovatie, bereikbaarheid, digitale infrastructuur, onderwijs, gezondheid en arbeidsmarkt.

• studenten werken op Daltonlaan

Studenten in de praktijk aan de slag met Treasury

09-01-2017

Onafhankelijk denken, kordaat optreden én verschillende expertises. Dat zijn de kwalificaties van een goed treasury-team. Die conclusie trekt financieel-managment.nl op basis van een project dat Hogeschool Utrecht en ILFA Treasury Support hebben uitgevoerd. Een treasury-team houdt zich binnen ondernemingen bezig met de beheersing van financiële posities en de aan deze posities verbonden kosten en risico's. “Van een treasurer wordt verwacht dat hij zelfstandig een visie blijft geven.”

• Opening Bewegingslab

Bewegingslab Hogeschool Utrecht geopend

14-12-2016

Op 13 december is het Bewegingslab Human Movement & Adaptation geopend bij het Instituut voor Bewegingsstudies van Hogeschool Utrecht. In het lab staat nieuwe apparatuur waarmee studenten, onderzoekers en docenten onderzoek doen naar hoe mensen met een ziekte of aandoening bewegen, en hoe dat de kwaliteit van leven beïnvloedt.