• Opleiding Master forensisch sociale professional voor wettelijk collegegeld

10-04-2018

De deeltijdopleiding master forensisch sociale professional (FSP) van Hogeschool Utrecht (HU) wordt per 1 september 2018 een door de overheid bekostigde opleiding. Daardoor gaat het collegegeld fors omlaag en wordt de opleiding voor meer professionals betaalbaar. De master biedt een gedegen theoretische basis over het werken met cliƫnten in het gedwongen kader.

• Hogeschool Utrecht opent 23 techlabs en werkplaatsen

06-04-2018

Hogeschool Utrecht opende op 6 april 23 lab-omgevingen waar studenten, onderzoekers, bedrijven en instellingen samen innovatieve oplossingen bedenken voor de stad van de toekomst.

• Prijs voor UtrechtInc

UtrechtInc bij internationale top universitaire bedrijfsincubators

26-02-2018

Nederlandse bedrijfsincubators hebben wederom de top bemachtigd op de ranglijst voor beste universitaire bedrijfsincubators van de wereld, de UBI Global 2017/2018. YES!Delft haalde de tweede plek en UtrechtInc de tiende in de ranking. Dat is onlangs bekend gemaakt in Toronto tijdens het World Incubation Summit. De twee Nederlandse incubators krijgen daarmee internationale erkenning voor hun begeleiding aan startende bedrijven. Hogeschool Utrecht is partner van UtrechtInc.

• Nieuw platform middelbaar en hoger beroepsonderwijs Utrecht en Amersfoort

19-01-2018

De middelbaar en hoger beroepsonderwijsinstellingen in Utrecht en Amersfoort slaan de handen ineen om de Utrechtse beroepsbevolking gelijke kansen te bieden op een gezonde regionale arbeidsmarkt. Deze kennisinstellingen vormen samen een platform als sterke strategische gesprekspartner voor overheden en beroepspraktijk.

• Studenten onderzoeken middelen tegen 'smartphone zombies' op de Uithof

23-11-2017

Sinds half november zijn drie groepen studenten bezig om te onderzoeken hoe de oversteekplaatsen bij de toekomstige trambaan op de Uithof veiliger kunnen worden. Er gaat straks zestien keer per uur een tram rijden en de toekomstige situatie vraagt om nieuwe veiligheidsmaatregelen.